Ank van Egtelen

Enige tijd geleden mocht ik aanwezig zijn bij een kennismakingsochtend ‘systemisch werken, met opstelling’, georganiseerd en begeleid door Linda.

Ik werk zelf als gezinstherapeut en ben zeer geïnteresseerd in (nog meer) systemisch denken en werken. Om die reden wilde ik bovenstaande bijeenkomst erg graag bijwonen. Naast het feit dat ik Linda een bijzonder prettig mens vindt, heb ik de hele ochtend vol bewondering gekeken naar haar werkwijze en haar hele ‘zijn’. Ze wist direct een fijne en veilige setting neer te zetten waardoor ik mijn dekking snel los heb gelaten en deze ochtend wilde laten gebeuren wat moest gebeuren.
Ik geloof enorm in timing en was op het juiste moment en in het juiste gezelschap.

De combinatie van muziek, delen van kennis, delen van eigen ervaring, oefeningen en de stiltes maakte veel indruk. Ze nodigde ons uit om te voelen, zonder woorden te geven aan deze gevoelens. Dat is iets wat ik zelf veel inzet nu, in mijn gesprekken met cliënten; wat vaker stilstaan bij het gevoel en mogelijk het ongemak. Dáár gebeuren interessante dingen.
Ook merk ik dat ik mezelf kan stopzetten als ik het zelf doe. Het voelen is vaak voldoende. Daar waar ik altijd heb gedacht dat ik mijn emoties kon begrijpen omdat ik er woorden aan gaf, heb ik deze ochtend mogen ervaren dat het voelen vaak voldoende is.
Toch gek, dat we voor allerlei lichamelijke bevolkingsonderzoeken worden opgeroepen om de zoveel jaar, maar er geen inzet is op het gebied van emoties en mentaal welzijn.
Gelukkig bestaan er bijeenkomsten zoals deze en kunnen we, als we willen, zelf op zoek naar deze kennis en ervaren wat de meerwaarde is van systemisch denken en werken.

Linda, enorm bedankt voor je passie en missie. Je zet hiermee een waardevol krasje op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven