Linda Bentvelzen

Hoi, Ik ben Linda. Samen met mijn gezin, paarden en hond woon ik in een oude boerderij in Twello. Ik werk al vele jaren als (gezins) behandelaar. Ik ben Indisch. Misschien vraag je je af wat dat er toe doet? Maar voor mij in mijn leven en in mijn werk veel. Ik heb zelf gemerkt welke invloed het heeft als er meerdere culturen in je gezin van herkomst zijn. En ook de invloed die het op de generaties daarna heeft. Dit ben ik gaan omarmen en werkt door in de manier hoe ik werk. Ik richt me daarom ook extra op vragen waar een migratie achtergrond meespeelt. Ik hou van mijn gezin, muziek, lekker koken, en veel buiten zijn. Altijd heb ik me omringt door paarden, ze hebben een belangrijke betekenis in mijn leven. Tegenwoordig nemen ze soms deel aan sessies, omdat ze van onschatbare waarde zijn. Daar vertel ik je graag meer over.

Als je aan anderen zou vragen wie ik ben, dan zullen ze noemen dat ik een enthousiast en energiek persoon ben. Eigenwijs ook, ik doe het graag een beetje anders. Omdat ik er in geloof dat als we meer doen van wat we al deden, we niet zullen veranderen. Aansluiten bij jou/ jullie, zorgvuldigheid, deskundigheid en vertrouwen vind ik erg belangrijk. Dit vind je terug in mijn manier van werken.

Aanpak

Ik denk en werk graag “out of the box” en pas de methoden toe die bij jou of jullie passen. Na jaren zelf als gezinsbehandelaar binnen een organisatie te hebben gewerkt merkte ik dat de mogelijkheden binnen een organisatie soms beperkt zijn. Ik ben er zelf van overtuigd dat er meerdere factoren van invloed zijn of een therapie/ coaching effect heeft. Allereerst ben je zelf als therapeut/coach het belangrijkste instrument. Vooral om weer veel meer vanuit mijn gevoel en intuïtie te kunnen werken. Hoofd, hart en gevoel: wanneer dit in balans is geloof ik dat er vanzelf veel beweging ontstaat. Het effect van beweging is dat er iets aan het veranderen is.

Ik werk eclectisch wat betekent dat ik technieken vanuit verschillende theorie-en en invalshoeken gebruik. Ik werk met wetenschappelijk onderbouwde methoden (evidence based) maar vul dit aan met methoden welke succesvol zijn gebleken in de praktijk (practised based). Hierdoor ontstaat een combinatie van psychologie, systeemtherapie, lichaamsgericht werken en opstellingswerk. Ik laat dit afhangen van de vraag en wat er bij de situatie en betrokken personen past. Ik volg structureel supervisie en intervisie wat ook als eis door de beroepsverenigingen NVRG en SKJ wordt gesteld. Daarnaast werk ik samen met andere therapeuten en coaches om expertise te blijven behouden en samen te kunnen werken of door te verwijzen waar nodig.

Inmiddels heb ik jarenlange ervaring met werken binnen de jeugdhulpverlening, GGZ en verslavingszorg. Vanuit die ervaring heb ik tevens kennis opgedaan op het gebied van complexe thema’s. Denk aan transcultureel, huiselijk geweld, (intergenerationeel)trauma, verslavingen, criminaliteit en complexe scheidingen.

werken met tafelopstellingen

In de vele jaren dat ik met mensen werk, merkte ik dat “praten over” iets anders teweeg bracht dan wanneer het direct wordt ervaren. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik opzoek ben gegaan naar andere manieren dan alleen praten. Paardencoaching, opstellingswerk en lichaamsgericht werken zijn hier voorbeelden van.

werken met tafelopstellingen

De laatste jaren heb ik me gespecialiseerd in het systeem therapeutisch en contextueel werken. Ik ben gaan werken met familie en organisatie opstellingen en ontwikkel me hier voortdurend in.

Paardencoaching

Kwaliteit

Ik ben geregistreerd bij de NVRG (Nederlandse Vereniging van Relatie en Gezinstherapie) en het SKJ register (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd). Dit betekent dat ik volgens de richtlijnen van deze register werk en mijn beroep uitoefen. Er wordt van mij continu bijscholing en super/intervisie gevraagd. Ik ben in de volgende technieken/ methoden geschoold:

 • Systeem-therapeutisch werk
 • Familie en organisatie opstellingen
 • Geweldloos Verzet
 • Beschermjassen (systemisch transcultureel werken)
 • Technieken vanuit EFT (emotionally focused therapie)
 • Tafelopstellingen middels poppetjes
 • Lichaamsgericht werken bij trauma en hechting
 • CGT (Cognitieve gedragstherapie)
 • Oplossingsgerichte therapie en coaching
 • Paardencoaching
 • Toegepaste Psychologie

Scroll naar boven