Deelnemer training

Linda is passievol met een missie: het systemische denken op de kaart zetten. Het systemische denken kan ze niet alleen enthousiast vertellen, ze straat het ook uit. Ik gun alle gezinnen inzicht in hun denken en hun patronen. Waarom doe je wat je doet, maar openstaan voor anderen. Linda heeft inzicht gegeven, maar vooral laten ervaren en voelen hoe je verbinding kunt maken en voelen met mensen die je niet kent.

Annemieke Berghuis

Linda heeft mij geleerd om mijn zoon beter te begrijpen, grenzen te stellen door het creëren van dilemma’s voor mijn zoon i.p.v. straffen en ze heeft mij geleerd om weer verbinding met mijn zoon te krijgen. Die ik voor mijn gevoel helemaal kwijt was. Ze heeft mij intensief ondersteund in een hele moeilijke tijd voor mijn zoon en mij. Haar advies en ondersteuning was in deze periode heel belangrijk voor mij. Ze heeft eraan bijgedragen, dat er een steviger netwerk rondom mijn zoon is gebouwd, waardoor ik de verantwoordelijkheid voor de zorg van mijn zoon kan delen. Dit heeft veel rust voor mij opgeleverd en heeft de band met mijn zoon veel beter gemaakt. Mede door dit bredere netwerk is de ondersteuning van Linda niet meer nodig, zit mijn zoon veel beter in zijn vel en heb ik weer rust en een veel betere band met mijn zoon.

Karin Dijker

Eigenlijk stond mijn hoofd die dag helemaal niet naar een familieopstellingen-ochtend. Te laat kwam ik aan en wandelde ik met lichte tegenzin de groep in, die al klaar zat. De groep voelde echter direct goed en ik werd warm welkom geheten door Linda en Jessica. Ik voelde me direct veilig en ontspannen. Na een fijne oefening, waardoor ik me nog meer kon ontspannen, mocht ik mijn vraag inbrengen. Ik voelde direct dat ze me aanvoelde, op een prettige manier de leiding nam en dat ik me over kon geven aan het proces. De familieopstelling heeft me onverwachtse inzichten gegeven, op een diep ervaringsniveau, waardoor er weer een stukje meer rust is gekomen in mijn doen en laten.

Loes Sandmann

Afgelopen jaar heb ik twee sessies met Linda gehad. Ik begon met de paardencoaching, ik werd warm ontvangen en goed begeleidt. Ik heb mooie inzichten hierdoor gekregen. Daarna deed ik een familieopstelling. Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar het was zo waardevol. Ook zonder dat je aan het woord komt leer je erg veel over jezelf. Ik kom zeker nog eens terug!

Marine Heijnen

Linda begeleidde mijn eerste ervaring met een familie opstelling. Haar rust en talent om het moment er helemaal te laten zijn, maakte deze kennismaking een aanrader voor wie ook benieuwd is naar wat een familie opstelling is en wat het kan doen.

Ank van Egtelen

Enige tijd geleden mocht ik aanwezig zijn bij een kennismakingsochtend ‘systemisch werken, met opstelling’, georganiseerd en begeleid door Linda.

Ik werk zelf als gezinstherapeut en ben zeer geïnteresseerd in (nog meer) systemisch denken en werken. Om die reden wilde ik bovenstaande bijeenkomst erg graag bijwonen. Naast het feit dat ik Linda een bijzonder prettig mens vindt, heb ik de hele ochtend vol bewondering gekeken naar haar werkwijze en haar hele ‘zijn’. Ze wist direct een fijne en veilige setting neer te zetten waardoor ik mijn dekking snel los heb gelaten en deze ochtend wilde laten gebeuren wat moest gebeuren.
Ik geloof enorm in timing en was op het juiste moment en in het juiste gezelschap.

De combinatie van muziek, delen van kennis, delen van eigen ervaring, oefeningen en de stiltes maakte veel indruk. Ze nodigde ons uit om te voelen, zonder woorden te geven aan deze gevoelens. Dat is iets wat ik zelf veel inzet nu, in mijn gesprekken met cliënten; wat vaker stilstaan bij het gevoel en mogelijk het ongemak. Dáár gebeuren interessante dingen.
Ook merk ik dat ik mezelf kan stopzetten als ik het zelf doe. Het voelen is vaak voldoende. Daar waar ik altijd heb gedacht dat ik mijn emoties kon begrijpen omdat ik er woorden aan gaf, heb ik deze ochtend mogen ervaren dat het voelen vaak voldoende is.
Toch gek, dat we voor allerlei lichamelijke bevolkingsonderzoeken worden opgeroepen om de zoveel jaar, maar er geen inzet is op het gebied van emoties en mentaal welzijn.
Gelukkig bestaan er bijeenkomsten zoals deze en kunnen we, als we willen, zelf op zoek naar deze kennis en ervaren wat de meerwaarde is van systemisch denken en werken.

Linda, enorm bedankt voor je passie en missie. Je zet hiermee een waardevol krasje op de wereld.

Brenda Kaptein

Linda is een passievolle hulpverlener met een missie: het systemische denken op de kaart te zetten. Het systemische denken kan ze niet alleen enthousiast vertellen, ze straalt het ook uit.
Ik gun alle gezinnen inzicht in hun denken en hun patronen. Waarom doe je wat je doet, maar ook openstaan voor andere kanten. Linda heeft inzicht gegeven, maar vooral laten ervaren hoe je verbinding kunt maken en voelen met mensen die je niet kent.  De familieopstelling welke wij met het fijne groepje dames hebben gedaan gaf ontzettend veel inzicht, maar ook een andere context waardoor het probleem niet meer zo zwaar voelt omdat duidelijk wordt waar het vandaan komt.

Ellen Nolsen

Ik heb twee sessies familieopstellingen mogen meemaken waarbij ik in beide gevallen als representant werd “ingezet”. De ene keer was de context in een gezellige, warme afgebakende ruimte, de andere keer in de buitenlucht met behulp van een kleine kudde paarden (op het terrein die van de coachee zelf, met de paarden van haar zelf). Het is fascinerend om mee te maken. Linda geeft op een hele natuurlijke, warme manier sturing aan het proces van de familieopstelling zonder dat ze daar druk op legt. Het gaat volledig om de vraagsteller en de kwestie die wordt ingebracht. Linda straalt heel veel rust uit en maakt echt verbinding met de vraagsteller. Maar heeft ook oog en oor voor de andere deelnemers (en de paarden). Het voelde zeer professioneel aan. Het voelde veilig voor iedereen. Naast dat het voor mij een zeer waardevolle ervaring was heb ik ook gezien en gemerkt wat het betekent voor de vraagsteller. Het verheldert enorm. Je kan (weer) verder. Wellicht roept een sessie ook vragen op maar die zijn dan verdiepend op de aanvankelijke vraag. Het zet echt iets in beweging. Super om te zien en te voelen. Linda heeft veel oog en oor voor het gehele proces. Ze begeleidt alle deelnemers van het begin tot het eind vanuit een bepaalde serene rust die heel prettig en veilig is. Het is een echte aanrader als er kwesties zijn in je leven waarbij je telkens in een rondje blijft draaien en steeds weer op hetzelfde punt uitkomt. Het helpt om te zien! Linda is een onwijs professionele, warme, integere, kundige en aandachtige coach die zich volledig in dienst stelt van de vraagsteller, de deelnemers en het proces van de familieopstelling.

Scroll naar boven